22 Ekim 2010 Cuma

HAMUR KESESİNDE TAS KEBABI


Malzemeler,
İç harcı için,
1kg. dana kuşbaşı
1 paket mantar
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı biber,kekik
2 adet sivri biber
taze soğanın yeşil kısmı
20 adet kiraz domates
1 yumurta sarısı
Hamuru için,
4 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
tuz ve su
Yapılışı,
Hamuru için tüm malzemeyi su ilave ederek yumuşak bir hamur yapın, yarım saat dinlendirin. 20 parçaya bölün ve her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Tas kebabı için,tencereye sıvı yağı koyun,kuşbaşı etleri ilave edin, etler suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin, yemeklik doğranmış soğanı ve sivri biberleri ilave edin ve kavurun, daha sonra salça ve kıyılmış mantarı ilave edin,bir taşım daha pişirin, üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve pişmeye bırakın, suyunu çekinceye kadar pişirin, indirmeye yakın tuz ve baharatları koyun ve ocaktan alın.
Açtığınız her bir hamuru çukur bir kaseye yerleştirin, içine birkaç kaşık tas kebabından koyun, hamuru kese gibi büzüp, sıcak suda yumuşattığınız taze soğanın yeşil kısmı ile bağlayın, hamurun üst kısmını elinizle biraz açıp ortasına bir adet kiraz domates koyun.Hamurun çevresine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında 30-40 dk.kızarıncaya dek pişirin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

HARİKA GÖRÜNÜYORLAR EMİNİM TADI DA GÖRÜNTÜSÜ KADAR GÜZELDİR, ELLERİNİZE SAĞLIK:))