14 Mayıs 2009 Perşembe

KABAK ÇEKİRDEKLİ TUZLU KURABİYE




Malzemeler,


1 yumurta sarısı (beyazı dışına)


250gr.tereyağ(yumuşak)


1/2 çay bardağı sıvı yağ


1/2 çay bardağı sirke


1 tatlı kaşığı mahlep


1 paket kabartma tozu


1 tatlı kaşığı tuz


aldığı kadar un


1/2 su bardağı kabak çekirdeği içi


Yapılışı,


Kabak çekirdeği hariç tüm malzemeyi yumuşak bir hamur yapın.Un serpilmiş tezgahta merdaneyle hamuru açın ve kalıplarla kesin.Üzerine yumurta akı sürün,kabak çekirdeği serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20dk. pişirin.
Mis gibi mahlep kokulu, ağızda dağılan bir kurabiye,denemenizi tavsiye ederim.