23 Mart 2009 Pazartesi

KREMKARAMEL



yapımı çok basit bir okadar da lezzetli bir tatlı.Çok yumurtalı olmadığından gerçek kremkaramel kadar ağır ve yumurta kokulu değil.Eğer denerseniz nekadar hafif olduğunu göreceksiniz.
Malzemeler,
2 adet yumurta
1kg. süt
4 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
1.5 su bardağı şeker
ayrıca karamel yapmak için 1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı,
Tüm malzemeyi tencereye koyun ve sürekli karıştırarak muhallebi gibi pişirin.Bir çay bardağı şekeri ocakta karamelize edin ve karameli koyacağınız kaselere paylaştırın.Pişirdiğiniz kremkarameli kaselere pay edin ve dolapta soğuduktan sonra kaseleri ters çevirerek servis yapın.Afiyet olsun.