24 Ağustos 2010 Salı

BEŞAMEL SOSLU BÖREK

Malzemeler,
4 adet yufka
1 kg. süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
peynirli yada kıymalı herhangi bir börek harcı
1 yumurta sarısı
Yapılışı,
Sütü orta boy bir tencereye koyun, unu ve sıvı yağı ilave edin.Çırpma teliyle sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin.Tuz ve karabiberi ilave edin, ateşten alın ve ılıtın.
Yufkayı tezgaha yayın, ılınmış beşamel sostan yaklaşık 3 kepçe kadar yufkaya dökün ve yufkanın her tarafına sürün.İkinci yufkayı üzerine serin, onunda üzerine beşamel sostan sürün.Yufkayı 8 adet börek çıkacak şekilde üçgenlere bölün.İçine istediğiniz bir harçtan koyup iri sigara böreği şeklinde sarın.
Diğer 2 yufkaya da aynı işlemleri yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
Bu böreği arzu ederseniz bol miktarda yapıp dipfirizde muhafaza edebilirsiniz, yada bir gün dolapta bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz.Afiyet olsun.