18 Haziran 2009 Perşembe

PAPAYA ve ANANASLI TART




Malzemeler:
Keki için,
2 iri yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
vanilya
Kreması:
1/2 kg.süt
7 yemek kaşığı tozşeker
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
vanilya
Üzeri için:
çeşitli meyvalar ve krem şanti
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın,yağı ilave edin daha sonra elenmiş kuru malzemeleri katın ve karıştırın.Yağlanmış tart kalıbına harcı dökün,180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15dk. pişirin.
Kreması için, tüm malzemeyi muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ateşten alıp biraz ılındırın,soğumuş tartın üzerine düzgünce yayın,meyveleri yerleştirin ve kremşantiyle süsleyin.