12 Eylül 2009 Cumartesi

MİLFÖY ÇANAĞINDA SOSLU KIZARTMA




Malzemeler,
1 paket milföy hamuru
2 adet patlıcan
2 adet kabak
250gr.biber
6-7 adet domates
sarmısak,tuz
1 yumurta sarısı
sıvıyağ
Yapılışı,
Sebzeleri küp doğrayıp sıvı yağda kızartın.Domatesleri blendırdan geçirip,sarmısak,tuz ve az sıvı yağ ile sos hazırlayın.
Milföy hamurlarını merdaneyle biraz inceltin,dört bir tarafını iki kez sararak rulo yapın.Kabarmaması için ortasına çatalla delikler yapın.(eğer pişerken kabarırsa,piştikten sonra kaşığın tersi ile düzeltin)Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin.Pişen milföylerin ortasına 1 yemek kaşığı sostan koyun,kızartmaları pay edin,tekrar sos dökün ve nane yapraklarıyla süsleyin.Afiyet olsun.