4 Kasım 2009 Çarşamba

ÇİN BÖREĞİ

Malzemeler,
2 adet yufka
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 avuç büyüklüğünde lahana
2 adet taze soğan
1 türk kahve fincanı ince bulgur
yarım su bardağı ceviz
karabiber, tuz
1 yemek kaşığı soya sosu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı köri
galete unu
az sıvı yağ
Yapılışı,
Havucu ince rendeleyin, pırasayı, lahanayı ve taze soğanı incecik kıyın.Tavaya az yağ koyun rende havucu biraz soteleyin, daha sonra pırasa,lahana ve taze soğanı ilave edin soteleyin.Bulguru ,karabiberi, soya sosunu ve cevizi ilave edip, karışımı ocaktan alıp ılındırın.
Yufkalardan ilkini yayın az yağlayın,ikinci yufkayı onun üzerine serip 8'e bölün.Harcı pay edin sigara böreği gibi (hafif gevşek)sarın.
Derin bir kaba soğuk su koyun ve sarılmış börekleri bu suda 15dk. bekletin.Süzerek çıkartın önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.