1 Ekim 2010 Cuma

PERDE PİLAVI


Malzemeler,
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı badem
sıvıyağ
haşlanmış tavuk
tuz,karabiber
Hamur Malzemesi,
2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un, tuz
Yapılışı,
Tencereye sıvı yağı koyun, sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademlerin bir kısmını koyun hafifçe kavurun.Yıkanmış pirinçleri ilave edin,biraz daha kavurun.Pirinç kavrulunca 3 su bardağı tavuk suyunu ilave edip,tuzunu koyun ve pilavı pişirin.
Haşlanmış tavuğu didin, pilava ilave edin,karabiberi koyup pilavı dinlenmeye bırakın.
Hamuru kaplıyacağınız yaklaşık 27cm.lik kelepçeli kalıbı veya derin bir tepsiyi katı yağ ile yağlayın,kalan bademleri dibine yerleştirin.
Hamuru için, tüm malzemeyi (un hariç) bir kaba koyun, karıştırın. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yapın.Hamuru merdaneyle açın, yağlanmış kalıba dışarı taşacak şekilde yerleştirin.Dinlenmiş pilavı içine boşaltın,taşan hamurlarla pilavın üzerini kapatın.180 derecede hamur kızarana dek pişirin.Servis tabağına ters çevirerek koyun. Afiyet olsun......
Ben maalesef pilavın kesilmiş haliyle resmini çekemedim, ama bu görüntüler bile ne kadar şık bir pilav olduğunu gösteriyor.....