5 Mayıs 2009 Salı

SİLİNDİR PASTA




Malzemeler,


Hamuru için,


4 yumurta


1/2 çay bardağı sıvı yağ


1.5 çay bardağı pudra şekeri


1 çay bardağı mısır nişastası


1 çay bardağı un


1 paket vanilya


1 çay kaşığı kabartma tozu


Dolgu malzemesi için,


1 yumurta sarısı


2 su bardağı süt


1 su bardağı şeker


250gr. çilek


2 çorba kaşığı tepeleme nişasta


10gr. toz jelatin


100gr. beyaz çukulata


Yapılışı,


Yumurta ve pudra şekerini mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın.İçine yağı katıp tekrar çırpın.Kuru malzemeleri birlikte eleyerek yumurtalı karışıma katıp,düşük devirde çırpın.Yağlı kağıt yayılmış mini fırın tepsisine kek harcını dökün,üzerini düzeltin, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15dk. pişirin. Kek hamuru sıcakken üzerine bir mutfak bezi örtüp beraberce rulo yapın ve soğumaya bırakın.


Dolgusu için,


Çilekleri rondadan geçirin.Toz jelatini yarım çay bardağı sıcak suda eritin.


Küçük bir tencereye sütü, yumurta sarısını, nişastayı,vanilyayı ,şekeri koyup iyice karıştırın.Ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, çukulatayı katın eriyince, erimiş jelatini katın ve ocaktan alın. Çilekleri de ilave edin karıştırın. Soğumaya bırakın.


Ilınmış kekinizi,dikdörtgen bir kek kalıbınıza yerleştirin, fazlalıkları düzgün kesin.Soğumuş dolgu malzemesini ortasına dökün, kenardan artan kısımla üstünü kapatın.Buzdolabında 1 gece bekletin.


Üst ganaj için,1 kutu kremayı kaynama noktasına gelince içine 200gr. kıyılmış bitter çukulata ilave edin.Ateşi kapatıp çukulatayı karıştırarak eritin..Pastanızı bir tel ızgara üzerine kalıptan ters çevirin ızgaranın altına bir tepsi koyun düzgünce ganajı dökün,biraz donunca servis tabağınıza alıp dolapta 1-2 saat daha bekletin.Afiyet olsun.