25 Mart 2009 Çarşamba

VİŞNE REÇELLİ KURABİYE


Malzemeler,
1su bardağı+2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz fındık
100 gr. tereyağ(oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı,
Tereyağ ve toz şekeri mikserle çırpın.Un, fındık ve vanilyayı ilave edin.Elle kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar yoğurun.Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Ortalarına parmağınızla bastırın ve daha iri çekilmiş fındığa bulayarak tepsiye aralıklı yerleştirin.Yaklaşık 15dk. 175 derecede pişirin.Biraz ılınınca ortalarına bir çay kaşığı kadar vişne reçeli koyun.