14 Şubat 2009 Cumartesi

EN KOLAY PUF BÖREĞİ






Malzemeler,
Yarım kg. un
1 yumurta
tuz,su,sıvı yağ, beyaz peynir
Yapılışı,
Un elenerek yoğurma kabına konur,yumurta ,tuz ve su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.15dk. dinlendirilir.3 bezeye ayrılır.Un elenmiş tezgaha bir beze alınır yaklaşık bir yemek tabağı büyüklüğünde açılır, her tarafına sıvı yağ sürülür.Kenarlarından bıçakla çıtlatılır ve çıtlatılan katlar ortada birleştirilir.Kenarlarından sıkıştırılarak bir top haline getirilir. Diğer bezelerde aynı şekilde yapılır.Tekrar unlanmış tezgaha ilk yağlanan beze konur 1mm. inceliginde yufka büyüklüğünde açılır,peynirli harçtan konup kapatılıp,ruletle kesilir.Hazırlanan börekler kızgın yağda kızartılır.

KARİDES GÜVEÇ



Malzemeler,4 kişilik küçük güveç için,
1kg.karides
4 adet sivribiber
3 adet domates
az sıvıyağ
1 su bardağı domates suyu
Yada 1 yemek kaşığı domares salçası
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
kırmızı biber,karabiber,tuz
YAPILIŞI,
1-Karidesler bol suyla yıkanır,baş kısmı koparılarak büyük bir tencereye konur ve üstünü geçecek kadar su ile doldurur.Biraz sirke ve tuz ilave edilip,15dk. kaynatılır, ateşten alınıp süzgece konur.Soğuyunca ayıklanır.
2-Bir tavaya az sıvıyağ konur doğranmış biberler ilave edilip, az kavrulur, daha sonra doğranmış domatesler ve domates suyu yada salça ilave edilir.Bir taşım kaynatılır, ayıklanmış karidesler, kırmızıbiber,karabiber ve tuz atılır.Birkaç dakika sonra ateşten alınıp, güveçlere pay edilir.Üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri konur.Fırının ızgara bölümünde peynirler eriyip,kızarana kadar yaklaşık 15dk.pişirilir.