1 Ekim 2010 Cuma

PERDE PİLAVI


Malzemeler,
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı badem
sıvıyağ
haşlanmış tavuk
tuz,karabiber
Hamur Malzemesi,
2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un, tuz
Yapılışı,
Tencereye sıvı yağı koyun, sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademlerin bir kısmını koyun hafifçe kavurun.Yıkanmış pirinçleri ilave edin,biraz daha kavurun.Pirinç kavrulunca 3 su bardağı tavuk suyunu ilave edip,tuzunu koyun ve pilavı pişirin.
Haşlanmış tavuğu didin, pilava ilave edin,karabiberi koyup pilavı dinlenmeye bırakın.
Hamuru kaplıyacağınız yaklaşık 27cm.lik kelepçeli kalıbı veya derin bir tepsiyi katı yağ ile yağlayın,kalan bademleri dibine yerleştirin.
Hamuru için, tüm malzemeyi (un hariç) bir kaba koyun, karıştırın. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yapın.Hamuru merdaneyle açın, yağlanmış kalıba dışarı taşacak şekilde yerleştirin.Dinlenmiş pilavı içine boşaltın,taşan hamurlarla pilavın üzerini kapatın.180 derecede hamur kızarana dek pişirin.Servis tabağına ters çevirerek koyun. Afiyet olsun......
Ben maalesef pilavın kesilmiş haliyle resmini çekemedim, ama bu görüntüler bile ne kadar şık bir pilav olduğunu gösteriyor.....

2 yorum:

yetur dedi ki...

çok güzel bir blog.neden hiç yorum yok ki...canım ellerine emeklerine sağlık.arkadaş listeme ekliyorum seni...
izmirden sevgiler...

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...

"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler