30 Ağustos 2010 Pazartesi

PAZI'LI KÖFTE


Malzemeler,
yarım kg. köftelik kıyma
1yumurta
2 dilim bayat ekmek içi(ben galeta unu kullandım)
1 adet ince rendelenmiş kuru soğan
karabiber, kırmızıbiber, tuz
1 diş sarmısak, kimyon
küçük bir demet pazı yada ıspanak yaprağı
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
100gr.taze kaşar peyniri
Yapılışı,
Pazı yada ıspanak yapraklarını yıkayın ve ince kıyın.Soğanı da ince yemeklik doğrayın ,bir yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun, tuzunu koyun ve soğumaya bırakın.
Kaşar peynirini fındık tanesi kadar küp küp doğrayın, onuda ayırın.
Tüm köfte malzemelerini iyice yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak açın, içine bir çay kaşığı pazı dan, bir tane kaşar peynirinden koyup kapatın,yuvarlayın.Tüm köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve kızarıncaya kadar 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.