4 Nisan 2009 Cumartesi

YUFKALI KADAYIF DOLMASI TATLISI


Malzemeler,
2 Adet yufka
200gr. tel kadayıf
1 Su bardağı ceviz
1 çay bardağı sıvıyağ
1/4 tereyağı
ŞURUBU,
500gr. şeker
2 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN,
Kaymak
Yapılışı,
Öncelikle sıvıyağ ile tel kadayıf harmanlanır.Yufkalar 8'e bölünür,büyükçe üçgen yufkaya biraz telkadayıftan konur,üzerine iri çekilmiş ceviz ve bir çay kaşığı kadar tereyağ konur.Sigara böreği şeklinde sarılır.Tüm yufkalar bu şekilde sarıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir ve birkaç yerinden çatal batırılır.180 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirilir.Hazırlanmış olan şerbet biraz ılınan tatlıya dökülür ve bol kaymakla sevis yapılır.Afiyet olsun.