14 Eylül 2009 Pazartesi

DİKEY PASTA







Malzemeler,
4 yumurta
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması için,
Yarım kg.süt
Yarım su bardağı mısırnişastası
1 su bardağı toz şeker
1paket vanilya
Yapılışı
Yumurta ve pudra şekeri çırpın,kuru malzemeleri eleyerek yumurtalı karışıma katın ve çırpın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin,ve hamuru dökün,ince bir tabaka olacak.Üzerini düzeltin ve 175 derecede 15dk.pişirin.
Krema malzemesini muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Fırından çıkarttığınız ince kekin üzerine kremanın yarısını dökün ve düzeltin.Sonra uzunlamasına yaklaşık 5cm.lik şeritler kesin.İlk şeridi kendi etrafında sararak rulo yapın,her bir şeridi ilk şeridin etrafına sararak büyük bir daire pasta elde edeceksiniz.Kalan kremayı pastanın üzerine dökerek düzeltin ve süsleyin. Afiyet olsun.