27 Eylül 2009 Pazar

MISIR UNLU PAPATYA PASTA


Evet, ben hala mutfaktayım,daha önce yazdığım gibi aralıksız pasta ve yemek yapıyorum.Bütün yaptıklarımı sizlerle paylaşıyorum,paylaşmayada devam edeceğim.Galiba bu gidişle ben mutfaktan hiç çıkamayacağım.
Gelelim mısır unlu pastaya,hamuru gerçekten değişik, yumuşacık ve lezzetli.Hafiften mısır ununun tadını alıyorsunuz.Pasta yapmak için elverişli bir hamur deneyeceklere duyurulur.(kremasız kek olarakda yapabilirsiniz.)
Malzemeler,
Keki için
4 yumurta
1 su bardağı un
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı mısır unu
yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
bir çimdik tuz
Kreması için,
3 su bardağı süt
yarım su bardağı mısır nişastası
yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı,
Yumurta ve şekeri çırpın önce sıvıları sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve karıştırın.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin ve soğutun.Krema malzemesini muhallebi kıvamında pişirin. Soğumuş keki katlara ayırın aralarına kremadan sürün, üzerini süsleyin.Ben en üstüne meyveleri blendırdan geçirip püre yaptım ve pastanın üzerini kapladım.