6 Nisan 2009 Pazartesi

AHUDUDULU ve KROKANLI PASTA


Bugün hava gri,içim gri çok hastayım aslında.Benim yerimde başkası olsa yatak döşek yatar.Ateşim var, boğazlarım kötü,sesim berbat ama ben inatla iyiyim diyorum ve yatmıyorum,bakalım kaçgün dayanabileceğim.Umarım kısa zamanda atlatırım.
Bir çay daveti için yaptığım pastayla haftaya başlıyorum.Umarım tatlı bir hafta geçer.
Malzemeler,
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
yarım çay bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI,
1kutu krema
250 gr.bitter çukulata
200gr ahududu
100 gr krokan(bende hazır vardı onu kullandım)
siz istediğiniz herhangi bir malzemeyide kullanabilirsiniz.
Yapılışı,
Yumurta aklarını bir kasede sertleşinceye kadar çırpın.Ayrı bir kasede yumurta sarılarını ve kaynar suyu çırpın, çırparken azar azar şekeri ilave edin.Mayonez
kıvamına gelinceye kadar çırpın.Yoğurdu ekleyin biraz daha çırpın.Toz malzemelerin hepsini eleyin.Bu esnada mikserinizi bırakın ve tahta kaşıkla veya spatulayla yumurta aklarını 3 aşamada yumurta sarılarına yavaş hareketlerle yedirin.Kuru malzemeyi ekleyin yine yavaş yavaş karıştırarak tüm malzemeyi birleştirin.Yağlanmış 24cm.lik bir kalıba dökün ve 180 derecede pişirin.
Kremayı kısık ateşekoyun kaynama noktasına gelince kıyılmış bitter çukulatayı ekleyin ve ocaktan alarak çukulata eriyinceye kadar karıştırın ve koyulaşması için buzdolabına kaldırın.
Kek ılınınca bir strece sarıp dolapta en az 3 saat bekletin.Bir gece kalırsa daha iyi olur çünkü rahat kesersiniz.Kekinizi katlara bölün arasına yaptığınız ganajı sürün,ahududu ve krokan ekleyin.En üstünü krem şantiyle süsleyin. Afiyet olsun.