20 Ekim 2009 Salı

TAHİNLİ TATLI


Malzemeler,
150gr.tereyağ(oda sıcaklığın
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tahin
1 su bardağı kırılmış ceviz
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti,
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
limon dilimi
Yapılışı,
Şeker ve suyu kaynatın,kaynamaya başladığı anda altını kısıp 20dk. kaynatın,indiriceğinize yakın limon dilimi ilave edin.Tatlı için tüm malzemeyi karıştırın ve yumuşak bir hamur yapın.Yağlanmış büyük borcam tepsiye hamuru eşit şekilde yayın.Üzerine çatalla çizikler yapın,180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkarttığınız tatlıyı ılınmaya bırakın.Hem tatlı hemde şerbet ılık olacak.
+Tatlı şerbeti uzun zamanda ağır ağır çekiyor,üzerini kapatmayın.Kyır kıyır tatlı sevenler için güzel bir tarif. Afiyet olsun.