13 Eylül 2012 Perşembe

PATLICAN SARMALI PİLAV....

PATLICAN SARMALI PİLAV....
Herhangi bir çeşit pilav yapın,patlıcanları uzun olarak kızartıp,borcama yayın,pilavı üzerine yaın ve kenardan sarkan patlıcanları üzerine kapatıp,20dk.fırınlayın....

ETLİ SEBZE DİZMESİ...

ETLİ SEBZE DİZMESİ......
-yarımkg.dana kuşbaşı et
-1 adet soğan
-3 adet domates
-1 yemek kaşığı salça
-sıvıyağ,tuz,karabiber,taze kekik,bulbiber..
AYRICA....
-5 adet patates
-4 adet patlıcan
-4 adet kabak
-4 adet domates
YAPILIŞI,
-Kuşbaşı etleri az sıvıyağ ile suyunu çekinceye kadar pişirin,yemeklik doğranmış soğanı ilave edin,soğanlar ölünceye kadar kavurun.Salça ve domatesi ilave edin,üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip,tas kebabı pişirin,ocaktan almadan,baharatları koymayı unutmayın.....
Diğer yandan,sebzeleri halka şeklinde doğrayın ve kızartın...(domates hariç) .Borcama sıra ile bir patates,bir patlıcan,bir kabak bir domates sıralaması ile dik olarak dizin....Üzerine yaptığınız taskebabını yayın,20dk. fırınlayın...AFİYET OLSUN.....