29 Kasım 2009 Pazar

BAYRAM KURABİYELERİ











Malzemeler,
2 adet yumurta
1 paket tereyağ(oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tozşeker
aldığı kadar un
çukulatalı sos
toz çamfıstık(fındık,badem,arzuya göre)
Harcı,
şeftali,1 yemek kaşığı tozşeker,2 yemek kaşığı fındık kırığı
Yapılışı,
Tüm malzemeyi yumuşak bir hamur yapın,elinizle bir parça hamurdan alın uzun sucuk şeklinde silindir yapın,merdaneyle uzun açın kenarlarını bıçakla düzgün kesin harcı koyun üç kez sarın kesin,tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra 180 derecede yaklaşık 20 dk. beyaz kalacak şekilde pişirin.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin, iki ucunu önce çukulata sosuna sonra çamfıstığa bulayın.
Harcı elmalı da yapabilirsiniz, ben yazdan dipfirize koyduğum şeftalileri kullandim,sadece ezdim pişirmeden şeker ve fındık kırığı ile karıştırdım.

MİNNA'nın KURABİYELERİ