1 Mart 2009 Pazar

SPECİAL PİLAVIM


MALZEMELER,
400Gr.kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk eti
1 Paket mantar
2 orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı pirinç
dereotu, tereyağ,tuz
3 su bardağı su
YAPILIŞI,
1-Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yıkayın ve tencereya koyun.Kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
2-Etler suyunu çekince minik doğranmış havuç ve mantarları ilave edin, mantarın bıraktığı suda 10-15 dk. kadar pişirin.Su çok azalırsa 2-3 yemek kaşığı kadar su ilave edin.
3-Kuru soğanı piyazlık ince doğrayın ve tenceredeki harca ilave edin.Karıştırıp bir 10 dk. kadar daha pişirin.(soğan sizi korkutmasın asla pilavın içinde gözükmüyor ve kokmuyor, kaybolup sadece lezzet veriyor.)
4-Karışım pişince 3 su bardağı su koyun, tuzunu atın, yağı ilave edin ve kaynamaya bırakın.
5-Su kaynayınca pirinci ilave edin,tencerenin kapağını hafif açık bırakın ve kaynayınca kısık ateşte pişirin.
6-Pilav pişince ince kıyılmış dereotunu ilave edip demlenmeye bırakın.
Eğer denerseniz,nekadar lezzetli bir pilav olduğunu göreceksiniz.