10 Aralık 2009 Perşembe

ÇERKEZ TAVUĞU


Malzemeler,
1 bütün tavuk
2 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı ceviz
tavuk suyu
kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı,
Tavuğu üzerini geçecek kadar su ile haşlayın,haşlanmış tavuğu kemiklerinden ayırıp,etlerini didikleyin.Cevizi ve ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içini rondoda çekin.Zeytinyağını,1 tatlı kaşığı kırmızı biberi ve tavuk suyunu ilave edip tekrar çekin.(bulamaç kıvamına gelinceye kadar tavuk suyunu ilave edin)Tuzunu katın.Bu harçtan üzerini kapatacak kadar birazını ayırın, kalanını tavukla harmanlayın.Servis tabağına alın,üzerini ayırdığınız harçla kapatıp, düzeltin.En üstüne zeytinyağı ile karıştırılmış kırmızı biber koyun.Afiyet olsun.