7 Aralık 2009 Pazartesi

YUFKALI MAKARNA BÖREĞİ

Malzemeler,
1 adet yufka
yarım paket kelebek pastavilla makarna
2 adet yumurta
1su bardağı su
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş peyaz peynir
Yapılışı,
Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün.Yumurta,su ve sıvı yağı çırpın.Orta boy bir borcamı yağlayın ,yufkayı kenarları taşacak şekilde serin,makarnayı yayın,çırpılmış karışımı dökün (karışımdan az ayırın)ve kaşık yardımıyla karıştırın.Beyaz peyniri serpin.Kenarlara taşırdığınız yufkayla makarnanın üzerini kapatın ve ayırdığınız sosu en üste dökerek fırçayla tüm yufkaya sürün.180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.