7 Mayıs 2009 Perşembe

ÇİLEKLİ ve ŞEFTALİLİ TART


Sevgili Evren'in sayfasında gördüğümden beri (Bir Dilim Düş) yapmayı planlıyordum.Dipfirizdeki yazdan kalmış son paket şeftaliyide görünce karşınıza işte bu lezzetli tart çıktı.Tartın asıl tarifine Evrenin sayfasından bakabilirsiniz.Ben kremasını her zaman yaptığım kendi tarifimi kullandım.

Malzemeler,

1.5 su bardağı un

1/2 su bardağı pudra şekeri

1/4 çay kaşığı tuz

125 gr. tereyağ

1 yumurta sarısı

Krema için,

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı şeker

1 yumurta sarısı

100gr. beyaz çukulata

Üzeri için,çilek, şeftali,kivi

En üstüne,küçük paket tart jölesi

Yapılışı,

Robotta un,şeker ve tuzu bezelye haline gelinceye kadar çekin,yumurta sarısını ekleyin ve tekrar karıştırın.(Ben bu işlemi maalesef robotda beceremiyorum.Her defasında yağ cıvıyor,ben unla yağı karıştırıp bıçak ile doğruyorum.Yağ minicik hale gelinceye kadar.)Hamuru yavaşça toplayın ve bir strece sarıp dolapta bir saat bekletin.23cm.lik tart kalıbını tereyağ ile yağlayın. Hamuru ortasına koyun parmaklarınızla bastırarak kalıba yayın.Üzerine folyo yada yağlı kağıt serin,bir avuç kadar baklagil serpin,25dk. 190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.Üzerinden folyoyu ve baklagilleri alıp tekrar 8 dk. pişirin.

Kreması için,sütü ufak bir tencereye koyun,nişasta,şeker ve yumurta sarısını ilave edip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp,ince kıyılmış çukulatayı ilave edin,çukulata eriyinceye kadar karıştırıp,soğumaya bırakın.

Ilınmış tartın üzerine kremayı yayın,meyveleri dizin,en üste üzerindeki tarifi uyguladığınız jöleyi dökün.Afiyet olsun.