1 Şubat 2009 Pazar

KANELONİ (CANNELLONİ)




HAMURU:
4 Kahve fincanı un
1/2 kahve fincanı süt
1 yumurta
tuz

İÇİ:
300 gr kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı salça
karabiber, tuz,rende kaşar peyniri

BEŞAMELİ:

3 Tepeleme yemek kaşığıun
750gr. süt
az sıvıyağ
tuz, karabiber

EN ÜST İÇİN:
4 Çorba kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı fesleğen
1 Su bardağı rende kaşar peyniri

YAPILIŞI:
1- Tüm hamur malzemelerini yoğurun ve bir saat dinlendirin.
2- ince doğranmış soğanıaz yağ ile kavurun içine kıymayı ilave edin kıyma kavrulurken salçayı ılave edin.Karabiber ve tuzunu koyduktan sonra kavrulmuş kıymanın altını kapatın ve rende kaşarı ilave edin.
3- 750Gr. sütün içine unu, az yağıilave edin. Sürekli karıştırarak boza kıvamında pişin.(ben beşameli yaparken unu ve yağı kavurmadan yapıyorum)Birkaç taşım kaynattıktan sonra altını kapatın,karabiber ve tuzunu koyun.
4- En üst salçası için,domates salçası ve yağı bir taşım pişirin içine az fesleğen ilave edin.
HAMURUN YAPILIŞI:
5- Dinlenmiş hamuru merdane ile belli belirsiz altı görününceye kadar açın.15X15 kareler kesin.Bu arada biyük bir tencereye su koyun kaynayınca içine t süzerek çıkartın.uz atın.Bu kare hamurları kaynamakta olan suya atın ve 2 dk. haşlayın.Diğer tarafta büyükçe bir kaba soğuk su koyun,kaynar sudan çıkardığınız hamurları bu soğuk suya atın.(Hamurları haşlarken tencereye en fazla 2 tane koyarak haşlayın)Tüm hamurların haşlanma işlemi bitince,soğuk sudan süzerek cıkartın.Her birinin içine hazırlamış olduğunuz içten koyun ve sigara böreği sarar gibi serın.Yağlanmış tepsiye dizin.Üstüne beşamel sosu dökün.Beşamelin üstüne salçalı sosu dökünve kaşar peyniri serpin.200 derecede 15-20 dk. pişirin.