26 Nisan 2009 Pazar

PEYNİRLİ POĞAÇA



Bu hafta bloğumu güncelliyemedim, nedense elim bir türlü bilgisayara gitmedi.Dondurmaları görmekten sanırım sıkılmadınız.Birikmiş yığınla resim,tarif.Havalardanmıdır neden bilmem kendimi hiç iyi hissetmedim, yada birtürlü atlatamadığım grip.Eski halime dönememek,spora gidememek,aktif olamamak,kendimi hep yorgun hissetmek vs. vs. beni çok gerdi.Uzun haftalardır bu sabah ilk kez dinç kalktım.Griple olan savaşı ben kazandım,umarım önümüzdeki hafta iyi geçer,buna çok ihtiyacım var.Şans ve sağlık meleklerim benimle olsun.
Gelelim tarife,sıradan bir puaça gibi gözüksede,mayalı olmasına rağmen hiç bayatlamıyor.Kapalı bir yerde muhafaza ederseniz 3-4 gün aynı yumuşaklıkta kalıyor.En önemlisi içinde katı yağ yok.
malzemeler,
2 yumurta akı(sarılar dışına sürülecek)
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
aldığı kadar un
içi,istediğiniz herhangi bir harcı koyabilirsiniz.
yapılışı,
Yoğurma kabına 4 su bardağı kadar unu koyun,diğer tüm malzemeleri ilave edip yavaşça un ilavesiyle çok yumuşak bir hamur yapın.Elinizin undan kurtulduğu anda un ilave etmeyi kesin.Mayalanması için ağzı kapalı bir kapta yaklaşık bir saat mayalandırın.Hamuru çok az bir kez daha yoğurun,poaçalarınızı yapın, üzerine yumurta sarılarını sürün ve yarım saat tekrar tepsi mayası gelmesi için mayalandırın.180 derecede kızarana dek pişirin.Afiyet olsun.