12 Kasım 2009 Perşembe

HAVUÇLU KEKİ BİRDE BÖYLE DENEYİN

Malzemeler
2 su bardağı un
1.5 su bardağı tozşeker
3 iri yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı portakal suyu(ben mandalina kullandım)
2 adet havuç
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı hindistan cevizi
1 silme yemek kaşığı tarçın
1 çay kaşığı muskat
yarım çay kaşığı tuz
1su bardağı ceviz(ben fındık kullandım)
Yapılışı,
Kuru malzemeleri ayrı bir kapta eleyin ve harmanlayın.Yumurta ve şekeri çırpın sıvı malzemeleri katın az çırpın.Mikseri bırakın kuru malzemeleri azar azar sıvılara ekleyin tel çırpacakla iyice karıştırın.Havuç ve cevizi ekleyin,karıştırın,yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirin.
Ben dün Cafe Fernando'da havuçlu keki görünce mutlaka yapmalıyım dedim,gündüz fırsatım olmayınca yapamadım,aklıma takıldı bir kez mutlaka yapmalıyım inadım inat,gecenin bir yarısı kendimi mutfakta buldum,kafaya takmışım yaa ,aklım havuçlu kekte.Onun yaptığı gibi detaylara giremedim,ama ondan esinlenerek kendimde biraz değiştirerek eldeki ve evdeki malzemelerle ortaya bu gördüğünüz kek çıktı sonuç mükemmel mutlaka deneyin derim,benden söylemesi.....