29 Eylül 2009 Salı

BÜZGÜLÜ BÖREK


Bu böreğin asıl adı kıvırtma,ama ben büzgülü börek diyorum.Sanırım trakya bölgesine ait tam bilmiyorum,bilen varsa yazabilir.Aslında hamur yapılıp çok ince yufkalar açılıp yapılan bir börek,ben zamansızlıktan hazır yufka ile yaptım ev halkı tarafından çok beğenildi.Denerseniz, değişik bir börek.
Malzemeler
4 adet yufka(tepsinizin büyüklüğüne göre)
500gr.tuzsuz lor(ekşimik)(beyaz peynirlede yapabilirsiniz)
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı,
Yumurta,süt ve sıvı yağı çırpın, lorun yarısını bu karışımın içine katın ve karıştırın.
Yufkalardan birini yayın tepsinizin ebatına göre kenarları biraz katlayın ve lor serpiştirin,yufkayı büzerek küçültün.Kalan diğer yufkalarada aynı işlemi yapın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.En üste hazırladığınız lorlu sıvı karışımı eşit şekilde dökün.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet olsun.