14 Şubat 2009 Cumartesi

KARİDES GÜVEÇ



Malzemeler,4 kişilik küçük güveç için,
1kg.karides
4 adet sivribiber
3 adet domates
az sıvıyağ
1 su bardağı domates suyu
Yada 1 yemek kaşığı domares salçası
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
kırmızı biber,karabiber,tuz
YAPILIŞI,
1-Karidesler bol suyla yıkanır,baş kısmı koparılarak büyük bir tencereye konur ve üstünü geçecek kadar su ile doldurur.Biraz sirke ve tuz ilave edilip,15dk. kaynatılır, ateşten alınıp süzgece konur.Soğuyunca ayıklanır.
2-Bir tavaya az sıvıyağ konur doğranmış biberler ilave edilip, az kavrulur, daha sonra doğranmış domatesler ve domates suyu yada salça ilave edilir.Bir taşım kaynatılır, ayıklanmış karidesler, kırmızıbiber,karabiber ve tuz atılır.Birkaç dakika sonra ateşten alınıp, güveçlere pay edilir.Üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri konur.Fırının ızgara bölümünde peynirler eriyip,kızarana kadar yaklaşık 15dk.pişirilir.

Hiç yorum yok: