14 Şubat 2009 Cumartesi

EN KOLAY PUF BÖREĞİ






Malzemeler,
Yarım kg. un
1 yumurta
tuz,su,sıvı yağ, beyaz peynir
Yapılışı,
Un elenerek yoğurma kabına konur,yumurta ,tuz ve su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.15dk. dinlendirilir.3 bezeye ayrılır.Un elenmiş tezgaha bir beze alınır yaklaşık bir yemek tabağı büyüklüğünde açılır, her tarafına sıvı yağ sürülür.Kenarlarından bıçakla çıtlatılır ve çıtlatılan katlar ortada birleştirilir.Kenarlarından sıkıştırılarak bir top haline getirilir. Diğer bezelerde aynı şekilde yapılır.Tekrar unlanmış tezgaha ilk yağlanan beze konur 1mm. inceliginde yufka büyüklüğünde açılır,peynirli harçtan konup kapatılıp,ruletle kesilir.Hazırlanan börekler kızgın yağda kızartılır.

1 yorum:

birdilimdus dedi ki...

Sonra da afiyetle yenilir değil mi? :)))Ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren