25 Şubat 2015 Çarşamba

FRAMBUAZLI TRİLEÇE TATLISI.....

FRAMBUAZLI TRİLEÇE TATLISI.....
Keki İçin:
250 gr toz şeker
1 paket vanilya
300 gr un
5 adet yumurta
1 paket kabartma tozu..
Şerbeti İçin:
1 litre süt
150 gr süt tozu
1/2 su bardağı toz şeker
500 gr krema...
Yapılışı..Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın. Sarısını iyice çırpın. Beyazını derin bir kaba alın. Üzerine şeker ekleyin. Mikser ile kar beyazı haline gelene kadar iyice çırpın. Ardından sarısını da üzerine azar azar ilave edip, çırpmaya devam edin.
Diğer taraftan, derin bir kaba un, vanilya, kabartma tozu koyun ve karıştırın. Üzerine az önce çırptığınız yumurtalı karışımı dökün. Spatula yardımı ile alttan üste aynı yöne doğru karıştırın.
Hazırladığınız kek karşımı büyük kare bir borcama dokün. Spatula ile üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Derin bir tencereye süt tozu (Nescafe içerken kullandığımız tozlarından) , krema ve şekeri koyun. Karışımı ocak üzerinde, sürekli karıştırarak, süt tozları kaybolana kadar ısıtın. Ilık bir sıcaklık yeterlidir. Karıştırarak franbuazlı trileçe tatlısının şerbetini ocaktan alın ve dinlendirin.
Pişen trileçe tatlısının kekini fırından çıkartıp, ılımaya bırakın. Ardından keki bıçak yardımı ile enlemesine ve boylamasına şeritler halinde keserek dilimlere ayırın. Ilık kekin üzerine, hazırladığımız trileçe tatlısının şerbetini yavaş yavaş yedirerek dökün. Kekin şerbeti emmesi için en az 2-3 saat kadar buzdolabında bekletin.
Diğer yandan frambuaz sosu ya da frambuaz jöleyi derince bir kaba alın. Üzerine biraz su döküp, boza kıvamına getirene kadar karıştırın. Dinlenen kekin üzerine frambuaz sosu döküp, her tarafına geleçek şekilde iyice yayın. Sosu çekmesi için 1-2 saat kadar daha buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok: