15 Eylül 2010 Çarşamba

GEVREK POĞAÇA

Malzemeler,
2 adet yumurta
250gr. tereyağ( oda ısısında)
1 su bardağı sıvı yağ
1su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
üzeri için yumurta sarısı yada galeta unu
iç harcı için, beyaz peynir
Yapılışı,
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi karıştırın, unu aşamalı olarak dökün.Unla beraber kabartma tozunuda katın.Çok yumuşak bir hamur yapın.(hamur elinize yapışmadığı anda un ilavesini kesin)ceviz büyüklüğünde parçalar koparın,elinizle yassılatıp iç malzemesini koyun, poğaça şekli verin, ya yumurta sarısına yada benim yaptığım gibi galeta ununa bulayıp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Bu poğaça hem çok gevrek oluyor, hemde uzun bir zaman bayatlamıyor.

Hiç yorum yok: