Malzemeler,
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3-3.5 bardak un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı silme karbonat
birkaç damla limon suyu
şeftali,kırmızı erik,mürdüm eriği yada istediğiniz herhangi meyveler.
KARAMEL İÇİN,
2 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı su
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri çırpın,sırasıyla sıvı malzemeleri ilave edin, karbonata birkaç damla limon suyu sıkarak unla beraber hamura katın ve karıştırın.(püf noktası karbonat,eğer karbonatım yok kabartma tozu kullanayım derseniz aynı sonucu alamıyorsunuz)
Yaklaşık 28cm.lik bir tepsiyi yağlayın(kelepçeli kalıp kullanmayın,karamel sızıyor).Ayrı bir kapta şekeri karıştırmadan eritin,su ve limon ilave edin ve şekerle beraber karamelize edin.Yağlanmış tepsiye meyveleri dizin,üzerine karameli dökün,onun üzerine kek harcını dökün.180 derecede pişirin.Sıcakken servis tabağına ters çevirin.Yada ılınınca biraz ateşte ısıtıp,çevirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder