Malzemeler,
1 adet bütün tavuk
10-12 adet kuru kayısı
10-15 adet kuru mürdüm eriği
2 adet portakal
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
2 diş sarmısak,tuz
Yapılışı,
1-Mürdüm eriğini yarım saat evvel suya koyun
2-Tereyağını geniş bir tencereye koyup eritin,çok ince kıyılmış soğanı ve doğranmış sarmısağı ilave edin,az kavurun.
3-Tavuğu koyun ve kızarıncaya kadar orta ateşte sürekli çevirin.
4-Kayısı ,mürdüm eriği ve halka doğranmış 1 portakalı ve diğer portakalın suyunu,kırmızıbiber ve tuzu ilave edin,1 su bardağı su koyun,kısık ateşte 1 saat pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder