12 Mayıs 2009 Salı

KAYISILI MÜRDÜM ERİKLİ PORTAKALLI TAVUK


Malzemeler,

1 adet bütün tavuk

10-12 adet kuru kayısı

10-15 adet kuru mürdüm eriği

2 adet portakal

1 küçük kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

2 diş sarmısak,tuz

Yapılışı,

1-Mürdüm eriğini yarım saat evvel suya koyun

2-Tereyağını geniş bir tencereye koyup eritin,çok ince kıyılmış soğanı ve doğranmış sarmısağı ilave edin,az kavurun.

3-Tavuğu koyun ve kızarıncaya kadar orta ateşte sürekli çevirin.

4-Kayısı ,mürdüm eriği ve halka doğranmış 1 portakalı ve diğer portakalın suyunu,kırmızıbiber ve tuzu ilave edin,1 su bardağı su koyun,kısık ateşte 1 saat pişirin.

Hiç yorum yok: