13 Mayıs 2009 Çarşamba

BADEMLİ KEK







Yumuşacık çok lezzetli bir kek,aynı hamuru değişik kalıplarda pişirdim.



Malzemeler,



4 yumurta



1.5 su bardağı toz şeker



1 su bardağı süt



125gr.tereyağ(yumuşak)



1/2 çay bardağı sıvı yağ



1 paket kabartma tozu



1 paket vanilya



100gr.ince çekilmiş badem(fındıkda kullanabilirsiniz



2.5 su bardağı un



Yapılışı,



Yumurta ve toz şekeri mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın.Tereyağı ve sıvı yağı ilave edin,bir dak. kadar çırpın,sütü ilave edin az çırpın.Kuru malzemeleri eleyerek sıvı karışıma katın.Düşük devirde karıştırıp,yağlanmış kek kalıbınıza dökün.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok: