25 Mayıs 2010 Salı

ELMALI TART











Malzemeler,
125gr.tereyağ(dilimlenmiş,oda sıcaklığında)
4 kahve fincanı pudra şekeri
2 yumurta
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı soğuk su
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir çimdik tuz
İç harcı,
4 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm
2-3 yemek kaşığı su
yarım limon suyu
2 silme yemek kaşığı nişasta
Ayrıca, üzeri için 1 yumurta sarısı
İÇ HARCININ YAPILIŞI,
Elmaları ince dilimleyin,küçük bir tencereye koyun,üzerine yarım limon suyu sıkın, 1 su bardağı şeker ilave edin,kaynamaya bırakın.Kaynayınca,kuru üzüm, tarçın,ceviz ilave edin.Karıştırın.Sulanınca,nişastayı ilave edin bir iki taşım kaynatıp, soğumaya bırakın.
HAMURUN YAPILIŞI,
Unu hamur kabına eleyin.Pudra şekerini ve tuzu koyun.Hamurun ortasını çukur yapın,ince dilimler halinde kesilmiş tereyağını,yumurtaları,kabartma tozunu ilave edin.Hamuru yavaşça yoğurun.Hamuru yoğururken soğuk suyu ilave edin.Biraz sert bir hamur oluyor.Strece sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Dolaptan çıkarttığınız hamuru ikiye bölün, bir parçasını tekrar dolaba koyun.Bu yarım hamuru,2 yağlı kağıt arasında 20cm.lik bir kalıba göre ince açın,yağlanmış kalıba yerleştirin.Elmalı harcı ortasına dökün düzeltin.Diğer 2. hamuruda aynı şekilde açın, harcın üzerine yerleştirin, kenarlarındaki fazlalığı bıçakla düzeltin ve kıvırın.Üzerine yumurta sarısı sürün.Çatalla delikler açın.170 derecede yaklaşık 40dk. pişirin, soğuyunca üzerine pudra şakari serpin.Afiyet olsun.
Şimdi tam çilek mevsimi, çilekle denerseniz sanırım çok daha lezzetli bir tart elde edersiniz.









Hiç yorum yok: