16 Nisan 2009 Perşembe
PEKMEZLİ ve HAVUÇLU KEK
Bu kekin diğer havuçlu keklerden farkı rendelenmiş havuçları süt ile bekletmeniz.Yerken sadece havucun tadını alıyorsunuz.Diğer keklerdeki gibi pek fazla havuç taneleri gözükmüyor.Lezzetli bir kek umarım denerseniz beğenirsiniz.
Malzemeler,
2 adet iri havuç
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kırılmış ceviz
1/2 su bardağı pekmez
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı tarçın
3 su bardağı un
vanilya
Yapılışı,
Havucu ince rendeleyin,üzerine sütü döküp 15-20 dk. bekletin.Diğer yandan yumurta ve toz şekeri mayonez kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.Sırasıyla yağı, pekmezi,sütlü havucu ekleyin, az çırpın.Elenmiş kuru malzemeleri katın, cevizi ekleyin,yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza kek harcınızı dökün.180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40dk. kadar pişirin.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder