5 Mart 2009 Perşembe

SEBZELİ TUZLU KURABİYELER


MALZEMELER,
1 Paket tereyağ (oda sıcaklığında)
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için 1 yumurta sarısı
İÇ HARCI,
2 Adet haşlanmış patates
1 havuç (çiğden)
Yarım demet maydonoz
kırmızıbiber,karabiber,tuz
YAPILIŞI,
1- Tüm hamur malzemesini kulak memesi kıvamında yoğurun.
2- İç harcı için,haşlanmış patatesi ezip püre haline getirin.İçine havucu çiğden ince rendeleyin.(arzu ettiğiniz başka sebzede koyabilirsiniz,sanırım ıspanaklıda güzel olur.)Maydonozu ince kıyıp ekleyin,baharatlarıda ilave edip, minik uzun köfteler yapın.
3- Unlanmış tezgahta merdaneyle hamuru açın kare bir kalıp yardımıyla(yoksa bardakda olabilir)5/5 cm.lik kareler kesin,ortasına yaptığınız minik sebze köftelerini yerleştirin,ortadan iki ucu birleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp üzeri kızarana dek fırında pişirin.
Sonuçta, kıyır kıyır ağızda dağılan nefis kurabiyeler elde ediyorsunuz.Sirke sizi korkutmasın asla kokusunu almıyorsunuz.

Hiç yorum yok: