KREM KARAMEL...
1kg süt
2 yumurta
7yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
2 su bardağı toz şeker(damak tadınıza göre ayarlayın)
1 su bardapı toz şeker(karamel için)
süt,yumurta ve nişastayı çırpma teli ile iyice karıştırın,muhallebi
kıvamında pişirin, şekeri koyup bir taşim kaynatın ve ateşten alın.
1
su bardağı toz şekeri,teflon bir tavada,kısık ateşte hiç karıştırmadan
karamelize edin,tahta bir kaşıkla kaselerin içine birer yemek kaşığı pay
edin,üzerine 2 kepçe kadar yaptığınız muhallebiden koyun, ve bir gece
buzdolabında mutlaka bekletin,servis yapmadan kaseleri ters çevirin
afiyet olsun...
10 Haziran 2012 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder