23 Şubat 2010 Salı

ELMA TATLISI


Malzemeler,
6 adet elma
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
8-10 adet karanfil
bir kesme şeker kadar lohusa şekeri(isteğe bağlı)
kaymak
Yapılışı,
Elmaların kabuklarını soyun, kararmaması için suda bekleterek ortalarını oyun,çekirdek kısmını çıkarın. Bir çay bardağına az su koyun, çıkarttığınız çekirdekleri bu suda yarım saat kadar bekletin.Elmaları yayvan bir tencereye dizin,şekeri üzerine gezdirin, 1 su bardağı suyu ilave edin,karanfilleri elmalara batırın.Eğer varsa renk vermesi için lohusa şekerini ve kabuk tarçını ,çay bardağındaki çekirdeklerle beraber suyuda tencereye koyun, kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Soğuyunca kaymakla beraber servis yapın.
Yeniden merhaba, uzun bir süre bloğuma ara vermek zorunda kaldım,sizlerde yılbaşı kurabiyelerini görmekten sıkıldınız.Bundan sonra sık güncellemeye çalışacağım.Denediklerimi sizlerle paylaşacağım.Yazmayı özlemişim..........