19 Ağustos 2010 Perşembe

ŞELAME


Belki çoğunuz benim gibi bu hamur adını ilk duyuyorsunuzdur.Daha bir değişiğini hep yapardım, ama bunu ilk kez yaptım.Sevgili arkadaşım Sariye'nin tarifi.Çerkezlerin yöresel bir hamur tarifi, deneyin , beğeneceğinizden eminim.
Vereceğim malzemeyle bir fırın tepsisi dolusu çıkıyor, siz miktarı azaltabilirsiniz.
Malzemeler,
12 su bardağı un
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı, silme karbonat ,tuz
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı,
Unu eleyin, önce 2 kaşık yoğurt,yumurta karbonat ve tuzu koyun, elinizle karıştırarak yoğurun,(yoğurdukça yoğurt suyunu bırakıyor, onun için acele etmeyin) kulak memesi kıvamını bulunca, hamuru 15 dk. dinlendirin.Unlanmış tezgahta merdaneyle 2mm. kalınlığında açın, istediğiniz şekilde kesin ve kızgın yağda kızartın.
Dilerseniz, daha ince açıp arasına herhangi bir harç koyup, kapatıp da yapabilirsiniz.