23 Ekim 2009 Cuma

PEYNİRLİ MANTAR DOLMASI


Pastalar, kurabiyeler derken yaptığım diğer şeyleri geçmediğimi farkettim.Sanmayınki biz hep pasta ve kurabiyeler yiyiyoruz. Özel şeyler yapmaya, yeni tarifler denemeye bayılıyorum.Aslında çok sıkta yapıyorum, ama pastacıyız yaa....
Pastadan sonra en sevdiğim meze yapmak ve süslemek, yeşillikleri kullanmayı, havuçdan laleler,patatesden çiçekler, taze soğandan ağaçlar vs. vs. offffff seviyorum yaa bu işi.
Bu gün size geçenlerde yaptığım mantar dolmasının tarifini yazıcağım.Çok hafif ve lezzetli,yanlız yıkadıktan sonra mantarı iyice bir sıkın bayağı su bırakıyor.
Malzemeler,
mantar
tuzsuz lor(ekşimik)
kaşar peyniri yada dil peyniri
az tereyağı
Yapılışı,
Mantarı yıkayıp saplarını çıkarın.Kaşar peyniri rendeleyin ve lorla karıştırın.Mantarları bu karışım ile doldurun.Üzerlerine bir çay kaşığı kadar tereyağı koyun ve kırmızı pul biber serpin fırında peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 15dk.pişirin.Afiyet olsun.