16 Mayıs 2010 Pazar

NOHUTLU ve ERİŞTELİ ÇORBA (ERZİNCAN ÇORBASI)


Malzemeler,
200 gr. kıyma
tuz, karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı erişte makarna
200gr. yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 küçük kuru soğan
8 su bardağı su
tuz, nane, kırmızı biber
1 yemek kaşığı un(tepeleme)
köfteleri unlamak için ayrıca 1 yemek kaşığı un
sıvı yağ
Yapılışı,
Kıymaya tuz ve karabiberi koyun ve yoğurun. Minik köfteler yapıp unlayın ve bir kenara koyun.
Tencereye az sıvı yağ koyun, soğanı az kavurun, salçayı ilave edin biraz daha kavurduktan sonra 8 bardak suyu koyun ve kaynamaya bırakın.Su kaynayınca köfteleri atın bir 15dk. kaynatın,daha sonra nohut ve erişteyi ilave edin, bir 15dk.daha kaynatın.
Diğer yanda yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpın ve akıtarak çorbaya ilave edin kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın, bir taşım kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin ve ateşten alın.
Az bir sıvı yağda yada tereyağında nane ve kırmızı biberi yakıp çorbaya ilave edin,karıştırın.
Çok lezzetli ve bir okadar da doyurucu bir çorba, denemenizi tavsiye ederim.