16 Nisan 2009 Perşembe

CARTED'OR İLE KEYİFLİ BİR GÜN






Geçen hafta Algida'dan hoş bir mail aldım.Carted'or tarafından düzenlenen pazar kahvaltısına bir davet mail'liydi.Çok hasta olmama rağmen pazar sabahı davete katıldım.Marka müdürü Canan hanım ve diğer çalışanlar tarafından çok samimi karşılandık.Kurumsal bir blog açmayı düşündüklerini ve fikir alışverişinde bulunmayı önerdiler. Boğazın eşsiz manzarasında güzel bir kahvaltıdan sonra çok leziz dondurma çeşitlerini sundular.Ve çıkışta bize birbirinden güzel hediyeler verdiler.
Sayın Canan Barut hanıma ve Aylin Türkşen hanıma bize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürler.

PEKMEZLİ ve HAVUÇLU KEK



Bu kekin diğer havuçlu keklerden farkı rendelenmiş havuçları süt ile bekletmeniz.Yerken sadece havucun tadını alıyorsunuz.Diğer keklerdeki gibi pek fazla havuç taneleri gözükmüyor.Lezzetli bir kek umarım denerseniz beğenirsiniz.
Malzemeler,
2 adet iri havuç
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kırılmış ceviz
1/2 su bardağı pekmez
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı tarçın
3 su bardağı un
vanilya
Yapılışı,
Havucu ince rendeleyin,üzerine sütü döküp 15-20 dk. bekletin.Diğer yandan yumurta ve toz şekeri mayonez kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.Sırasıyla yağı, pekmezi,sütlü havucu ekleyin, az çırpın.Elenmiş kuru malzemeleri katın, cevizi ekleyin,yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza kek harcınızı dökün.180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40dk. kadar pişirin.Afiyet olsun.